Saariselkä

Saariselkä, Inari – Lapin sydän

SaarSaariselän tunturikylä on hyvin tiiviiksi rakennettu, joten täällä et tarvitse autoa. Kaikki palvelut ovat muutaman sadan metrin säteellä, hotellien ja mökkien läheisyydessä. Erämaat avautuvat joka suuntaan: Ivalojoen kullanhohtoinen erämaa, Luton ja Tsarmitunturin kairat ja Sompion aavat. Saariselällä aika ei tule pitkäksi, siitä pitävät huolen monipuoliset harrastus-mahdollisuudet kuten poroajelu, koiravaljakot, maastopyöräily, melontaretket, mahtavat vaellusmaastot ja porotilavierailut. Jos haluat lomaltasi rauhaa, täältä löytyy siihenkin tilaa ja väljyyttä. Sydän-Lappi hemmottelee hiihtäjiä ja laskettelijoita.iselän tunturikylä on hyvin tiiviiksi rakennettu, joten täällä et tarvitse autoa. Kaikki palvelut ovat muutaman sadan metrin säteellä, hotellien ja mökkien läheisyydessä. Erämaat avautuvat joka suuntaan: Ivalojoen kullanhohtoinen erämaa, Luton ja Tsarmitunturin kairat ja Sompion aavat. Saariselällä aika ei tule pitkäksi, siitä pitävät huolen monipuoliset harrastus-mahdollisuudet kuten poroajelu, koiravaljakot, maastopyöräily, melontaretket, mahtavat vaellusmaastot ja porotilavierailut. Jos haluat lomaltasi rauhaa, täältä löytyy siihenkin tilaa ja väljyyttä. Sydän-Lappi hemmottelee hiihtäjiä ja laskettelijoita.

Urho Kekkosen kansallispuistoon pääsee hyvin hoidettuja latuja pitkin, niitä Saariselän alueelta löytyy noin 240 kilometriä. 

Tuntuu huikealta kiivetä lumikengillä tunturinkuvetta lähes 550 metrin korkeuteen Kiilopään huipulle. Edessä koskematon lumi kimmeltää vitivalkoisena, ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Kuuntele hiljaisuutta ja katsele kauneutta! Laskettelurinteillä meno on vauhdinkampaa: 11 rinnettä, joiden vaikeustaso vaihtelee helposta aina mustaan rinteeseen. Lautailijoille löytyy super halfpipe sekä street, ja nyt ensimmäisenä Saariselällä voit opetella uutta nousevaa lajia, snowkitingia eli leijahiihtoa. Hauskimmat vauhdit saat Suomen pisimmästä pulkkamäestä, jolla on mittaa 1 200 metriä. Vauhdin hurmaa voivat kokeilla myös lapset ja äiditkin. Suosittelemme! No onkos tullut kesä jo talven keskelle? 

Saariselän kylpylä tarjoaa oivan keinon pehmittää lihaksia ja rentouttaa kehoa ulkoilupäivän päätteeksi. Jokaiselle jotakin, liukumäki, porealtaat, höyrysaunat, vastavirta, aallot yms. viihdyttävät lomailijaa. Kylpylän monitoimikeskus Saariselkä Areena tarjoaa hyvät mahdollisuudet sisäliikuntaan, ja voit käväistä kuntosalissa ottamassa ”hikijumpan” kevennykseksi. 

Pohjoisen ainutlaatuinen yötön yö kestää toukokuun lopusta heinäkuun alkuun, ja kaamos marraskuun lopusta tammikuun alkuun. Nämä luonnon omat vuotuiset ajanjaksot ovat Lapin lomailijalle elämysten kulta-aikaa. Yötön yö, silloin aurinko kimmeltää taivaalla yhtäjaksoisesti yli kuukauden, tehokkaampaa valohoitoa ja monipuolisempaa energialatausta lomapäivien lisänä on vaikea löytää. Kaamoksessa taivas näyttäytyy kaikissa punaisen eri sävyissä, lumi heijastaa sinisyyttä, revontulia, sekä kirkkaita öitä, jolloin kuu ja tähdet tuntuvat tulevan käden ulottuville. Revontulet ovat aina väreilleet outoa mystiikkaa. Kun liekehtivä valokaari halkaisee kirkkaan pakkastaivaan ja ryhtyy tanssimaan omaa villiä tanssiaan, tunnelmassa on Lapin taikaa. 

Syksyn ruska-aika viettelee vuosi vuodelta yhä useampi viettämään ruskalomaa. Eikä ihme, se väriloisto, joka silmien eteen avautuu, on uskomaton. Sitä ei voi kuvailla, se on itse koettava ja nähtävä. 

Vaellusreittejä, joista voit valita kuntoosi ja aikatauluusi sopivimman, 1 km:n matkasta aina muutaman päivän pituisiin vaelluksiin, löydät Keskiyönauringon Kultaiset Polut -vaellusreittioppaasta. Kuohuvat kosket, joet suvantoineen sekä karut erämaajärvet tarjoavat kalamiehille ja -naisille unohtumattomia elämyksiä. Kalastustavasta riippuen saaliina voi olla Nieriää, Harjusta, Rautua, Lohta, Siikaa, Haukea tai Ahventa. Jos kalajuttuihin on uskomista, niin saalista on tullut tuhansia kiloja – niin ne kalajutut. Lapin kullan kimallus on aina etsimisen arvoinen, ja Tankavaarassa voit kokeilla onneasi kullanhuuhdonnassa. Jos onni ei ole myötä, niin olet kuitenkin saanut kultaiset muistot lomastasi.

TEPAGROUPIN viikko-osakekohteet sijaitsevat monien luonnon omien elämyspuistojen läheisyydessä, omatoimiretkeilijöiden toivepaikkojen tuntumassa.